S E M L O R

| EVERYDAY
Som sagt fick ett ryck och gjorde semlor idag, har gjort de förut och det är väldigt svårt att få till bra och goda glutenfria semlor men idag blev de hur bra som helst =) Stora, fylliga och saftiga. Förut har de bara blivit små, hårda och vita. Så ovan har ni receptet och här nedan hur man gör, jag hade även i lite bakpulver vilket nog gjorde att de blev lite större. Kanske finns några glutenkompisar där ute som också gillar semlor, hoppas ni uppskattar detta hihi. Pusss! Gör såhär: 1. Smält smöret, tillsätt mjölken OCH låt det bli fingervarmt 37°C. 2. Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser OCH arbeta samman ordentligt. 3. Låt jäsa UNDER bakduk ca 50 min. 4. Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i smeten. 5. Arbeta samman på nytt. Häll degen i en spritspåse och spritsa ut i bullformar på en plåt. 6. Låt degen jäsa UNDER bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°C. 7. Pensla ev bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min. 8. Låt bullarna kallna, skär av ett lock ch gröpa ur lite av inkråmet. 9. Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda med inkråmet och lägg tillbaka det i bullarna. KLICKA i vispgrädde och lägg på lock. Avsluta med att pudra över lite florsocker. Njut!

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Mallan
,
Tack! Gillar när du lägger ut glfria recept!!
Annika
,
Som "glutenkompis" så uppskattar jag detta supermycket ☺️
rebecca,
Vad kul 😊 då ska jag tänka på det och bjuda på mer GF recept!
www.rebfre.se
rebecca,
I Picmonkey.com 😊
www.rebfre.se
rebecca,
Men vad bra 😊 då ska jag helt enkelt fortsätta med det! älskar när jag får respons av er 😊
www.rebfre.se
Zandra
,
Tack för tipset!
Cary,
When I first frequented your blog could not imagine my best regimen cable connections. Truly now you may yet prepare of the same quality content pieces? After reading it all proved I was able to! Great job with all of your center!
candypulizzi.jimdo.com/2014/12/31/symptoms-