RECEPT: SEG SAFFRANSKOLA

| CHRISTMAS, RECIPEE

Det blir ingen jul utan saffranskola, den här kolan gör jag varje år och den blir lika populär varje gång, så här kommer receptet på den goaste & drömmigaste kolan. Nämligen saffrans-kolan ✨ Passar lika bra till advent som på julafton. Alltså mums mums mums så god den är. Försök bara äta en om du kan ;) precis omöjligt!

INGREDIENSER

6 dl strösocker

200 g smör

4 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 påsar (1g) saffran

GÖR SÅHÄR;

1. Häll i alla ingredienser i en stor kastrull (gärna tjockbottnad), allt ska smältas ihop under omrörning på medelhög värme.

2. Ta fram en ugnsform och klä in den i bakplåtspapper, jag tog en brödform för att få en kolan lite högre.

3. Sedan så är det bara att hålla koll på kolan medan den kokar upp. Jag brukar alltid göra kulprov med ett litet vattenglas (man häller kolan i ett glas med kallt vatten och ser om man kan rulla kolan till en kula, när man kan det är kolan är klar) men den här gången använde jag en mattermometer och då behöver temperaturen bli 122 grader.

4. Häll sedan kolan i formen och förvara den i kylen ett par timmar.

5. Skär upp kolan och slå in i bakplåtspapper


with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

StarOfUsA
StarOfUsA,
emmel
emmel,
Ser så gott ut! Jag gjorde vanlig kola igår 😍
nouw.com/emmel