LOVE MY JOB! 

| EVERYDAY
Vad jobbar du som?

- Jag jobbar som egen företagare, där jag driver mitt egna företag Rebfre, där jag jobbar med mig själv som varumärke. Driver bloggen och min Instagram. Samtidigt som jag jobbar heltid som Social Media Manager för Ur & Penn.

Hur har du gjort för att få ditt drömjobb ( Social Media Manager)? Vad har du pluggat?

- För att få det jobbet jag har idag så har jag helt enkelt jobbat jäkligt hårt. Jag har ingen form av utbildning alls, det ända jag har läst är gymnasiet. Då läste jag Stil & Trend som egentligen inte har någonting med marknadsföring att göra. Jag har alltid tänkt och haft mottot allt går om man vill och det är just det mottot som tagit mig där jag är idag. Plus att jag inte ger mig, vill jag något så ger jag allt och lite till. Jag har alltid sett upp till människor som bara kör sin grej, som vågar och tror på sig själva. Man behöver inte ha en fet utbildning för att ta sig dit man vill, jag menar såklart inte att man ska strunta i att plugga. Det är hur bra som helst och det är verkligen rätt väg att gå samt att det kan vara lättare att få vissa jobb med rätt utbildning osv. Det jag menar är att man kan lyckas ändå, har men en stark vilja och hög ambition kan man ta sig vart man vill även utan utbildning. Jag har helt enkelt jobbat mig uppåt och visat vad jag kan samtidigt som jag verkligen trott på mig själv och det jag gör. Det är det allra viktigaste, för tror inte DU på dig själv. Vem ska då göra det? Stå upp för dig själv och känn ditt värde. Jag började att jobba på Ur & Penn i butik för ca 4 år sedan, jobbade först i Norrköping och sedan flyttade jag till butiken i Gallerian i Stockholm. Då skötte jag även Ur & Penn's Instagramkonto på sidan av men kände att det inte var tillräckligt, detta var jag något jag brann för och ville göra på heltid. Efter mycket jobb fick jag äran att bli Social Media Manager / PR & Brand Manager för Ur & Penn där jag idag jobbar heltid. Jag sköter alla Ur & Penn's sociala medier när det kommer till Facebook, Bloggen, Instagram, SnapChat osv. Jag började jobba heltid med sociala medier på Ur & Penn i februari då satte vi upp stora och tydliga mål. Då hade vi 3.000 följare på Instagram och då satte vi ett mål att jag i Juni skulle nå bl.a 10.000 följare vilket jag själv då trodde skulle bli ganska svårt, men jag älskar att sikta högt så vi körde på det. 3 månader senare hade vi mer än 10.000 vilket kändes otroligt roligt. Idag har vi 17,100 följare och mer ska det bli, jag är så glad och tacksam över denna tjänst. Detta är ett jobb jag verkligen brinner för! Så mitt tips till er där ute om ni vill något, visa vem ni är, visa vad ni går för och bara KÖÖR. Hårt jobb lönar sig, kan jag så kan DU!

Vad är dina arbetssysslor som Social Media Manager?

- Arbetssysslorna ser väldigt olika ut och jag gör väldigt mycket varierande grejer vilket jag älskar. Jag är ingen 8-17 tjej utan älskar att kunna vara kreativ och ha en sådan bredd i jobbet. Jag fotar, redigerar, skriver, kommer på rubriker, kommer på texter, publicerar, anordnar tävlingar, styr upp event, kontaktar bloggare, ordnar presskit, går på möten, svarar på mail, lanserar kampanjer osv. Många kan nog tycka det verkar väldigt enkelt och lätt att sköta sociala medier men de krävs väldigt mycket tid och kreativitet. Man måste alltid vara inspirerad och komma på nya balla grejer. Som sagt för mig är detta är riktigt drömjobb och detta är något jag länge velat jobba med samtidigt som det kräver väldigt mycket av en då man hela tiden måste leverera och vara på topp. Sociala medier dör aldrig utan det lever hela tiden och man måste ständigt vara uppdaterad och hänga med. Samtidigt som jag gör allt detta så driver jag även min blogg på heltid och att ha två heltidsjobb kräver mycket av en samtidigt som detta är det jag vill göra. Men ibland kan jag hålla med om att det blir lite för mycket av allt, jag är ständigt uppdaterad och håller på med sociala medier från morgon till kväll både med mina egna medier och jobbets. Det är ibland svårt att få ihop allting, men jag har lovat mig själv att bli mycket bättre på att ha perioder där jag bara är och inte är uppdaterad. Jag är inte alls bra på det men jag försöker. Jag arbetar även hemifrån i stort sätt hela tiden, vilket också kräver att man har bra självdisciplin och alltid gör sitt yttersta. Jag är så tacksam för att få jobba hemma, vilket gör mitt jobb blir så mycket friare. Då jag kan vara mer flexibel och hinna med mer jobb.

Hur kan en arbetsdag se ut?

- Dagarna ser väldigt olika ut, oftast går jag upp och äter frukost gå in till mitt lilla kontor, haha yes det stämmer har ett litet kontor här hemma. Där jag har mitt skrivbord, min stationära dator och massor utav inspirationsbilder. Det är väldigt viktigt när man jobbar hemifrån att man har en plats som är avsedd för jobb. Så man inte jobbar för mycket i soffan, för när man sedan väl ska vila i soffan förknippar man den till jobb vilket inte är bra. Varje måndag åker jag även till HK (huvudkontoret) och är med på marknadsmötet där vi går igenom veckan osv. Jag går även på en hel del möten med företag och med bloggare, jag kontaktar bloggare, hittar nya profiler osv. Detta är väldigt roligt eftersom jag själv är bloggare och där känner jag att jag har väldigt stor erfarenhet eftersom jag själv jobbat med min blogg så länge. Mina jobb går verkligen hand i hand, ena dagen är jag den som kontaktar bloggare och andra dagen är jag den bloggaren som blir kontaktad. Jag tar även väldigt mycket foton, det är i princip jag som fotar allt material till våra sociala medier. Om inte annat så är det jag som kommer med tankarna och idéerna om hur bilderna ska se ut. Detta tar också väldigt mycket tid, många tror att det bara är att fota och slänga upp. Men det ska bli snyggt, passa in, ha rätt fokus, ha rätt redigering, ha passande text, hashtags osv. Vissa dagar anordnar jag även tävlingar på våra egna kanaler men även hos bloggare. Jag anordnar även event och bloggkvällar tillsammans med vår PR byrå eller så gör jag det på egen hand. Då är det allt från att bjuda in rätt bloggare, dekorera, ta fram rätt produkter, nå ut med rätt budskap och få alla att känna sig välkomna och trygga. Som ni förstår så ser alla dagar väldigt olika ut men hoppas ni förstår hur en dag kan se ut på ett ungefär.

Jag hoppas att alla ni som undrat fått svar på era frågor och fått en mer förståelse i vad jag gör =) Annars är det bara att hojta? Glöm inte heller att följa mitt jobb på @Urpennofficial på Instagram, skulle vara så roligt om ni ville följa det jag gör. Ge järnet, sikta högt, tro på er själva och glöm inte var ödmjuka!

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

L2R,
yasmina,
Skitkul att läsa! 😃 Nästa inlägg : kamera och redigering (på mobilen också) tack 😃
yasminas.se/
Rebecca Fredriksson
,
Tack 😊
Rebecca Fredriksson
,
Vad roligt att du gillade det =) yes ska tänka på det. Tack för tipset <3