Koladröm

| TRAINING & HEALTH
Detta tillhör inte vanligheterna, vill enbart skriva om mode i denna blogg, men det är så otroligt många som frågat mig om recept på denna fantastiska tårta. Det är verkligen den perfekta midsommartårtan, och kanske även den godaste. Efter jag la upp den på Instagram för ett tag, var det massor som ville ha recept. Så här kommer det.

Ingredienser:

- 1 burk kondenserad mjölk

- 300 gram digistivekex (fungerar med glutenfria med)

- 1 l jordgubbar

- 1 1/2 daim

- 3 dl vispgrädde

Gör såhär:
  1. Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
  3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
  4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
  5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
  6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
  7. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

 

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Josse
,
håller på och gör denna just nu till vår midsommarfest, tack för tipset 😃 http://josefineg.com