Instagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfre

HOW TO EDIT!

| PHOTOS, Q / A

All photos is taken by me

Hej mina bästa! Först vill jag säga ett stort stort tack till era krya-på-dig-hälsningar <3 både här på bloggen, Instagram, Snapchat & Facebook. Kan man ha finare läsare? Jag tror inte det! Har läst varenda ord och ska svara på alla era kommentarer när jag har har tid och ork. Uppskattar det så sjukt mycket. Stor fet puss och kram till er. Glöm aldrig hur underbara NI är! Här kommer inlägget som skulle kommit upp igår och så sjukt många frågat efter, nämligen hur jag redigerar mina bilder? Speciellt på telefonen. Så här kommer mina absolut bästa tips och vad som gör stor skillnad. Ovan ser ni mina bilder innan och efter redigering. Så det ligger en hel del redigering bakom de perfekta bilderna. Jag älskar ljusa, färgstarka och skarpa bilder.

Mina topp fyra appar:

VSCO CAM - Denna fantastiska app har nog inte många lyckats missa? Om ni har det, ladda ner den på en gång. Vet inte vad jag skulle göra utan denna app? Den gör magi. Mitt tips är att ladda ned så många filter som möjligt. Jag tror jag har köpt alla som går att köpa, de kostar kanske mellan 10-30 kr för vissa men så värt det. Här redigerar jag som mest. Ändrar ljus, förstärker, kontrast, mer färg/mindre färg osv. Sitt och pilla tills fotot blir som du tänkt. Det tar sin tid, så prova dig fram.

AFTERLIGHT - En gratis app som jag alltid förr använde till ramar, när ni vet jag alltid hade vita tunna ramar runt alla bilder. I afterlight brukar jag även lägga på lite extra skärpa och ändra ljuset lite. Så gör ni ramar, är denna den bästa tycker jag. Har även fina effekter om man vill lägga på det.

ADOBE PHOTOSHOP EXPRESS -

Gratis app! Ett mini photoshop i mobilen. Hur bra? Perfekt! Denna använder jag om jag vill ta bort någon ful skavank. Kanske att det är en prick på handen, fläck på tröjan osv. Här kan man även redigera bilderna väligt snyggt utan att det ser redigerat ut. I like it!

PHOTO COLLAGE MAKER -

Är också en gratis app! Denna använder jag när jag ska göra snygga kollage i mobilen. Riktigt bra app, där de blir snygga och stilrena kollage med enkla vita ramar.

Mina fem bästa tips:

1. LIGHT - Visst att man kan redigera till mycket ljus i bilden. Men är inte bilden tillräckligt ljus från början kommer det bli svårt att få till det snyggt och bra. Ljuset är viktigt. Tänk alltid på det när ni fotar.

2. FOCUS - När ni fotar med iphonen, använd den där lilla fyrkanten på skärmen. Sätt den där du vill ha fokus/skärpa. Så att bilden bli så skarp som möjligt. Fotar du en människa, sätt den alltid i ansiktet t.ex. Detta gör stor skillnad!

3. TAKE MANY - När du fotar, ta inte bara en bild utan testa dig fram. Ta många och i olika vinklar för att få fram personen/föremålet på bästa sätt. Tänk på att det är oftast snyggast att ha något lite mer åt höger eller vänster istället för mitten. Samt att det ser lite mer proffsigt ut. Beroende på vad du fotar t.ex mat gör sig superbra uppifrån. Men detta är smaksak och testa dig fram.

4. HOLD IT STILL -

Håll telefonen helt stilla när du fotar, extra viktigt att tänka på när du fotar med just telefonen eftersom den är lite mer känslig. Bilden blir bättre och skarpare. Värsta som finns är halvbra och suddiga bilder. Om det inte är meningen såklart. Vilket det oftast inte är.

5. CLEAN WITH A CLOTH - Detta är mitt bästa tips någonsin. Många kanske redan gör det men innan ni fotar. Torka av kameran på telefonen med en trasa/snudd av t-shirten eller ta en tops för att få bort eventuell skit. Det har fastnat mer grejer där en vad man tror. Tro mig denna lilla putsning innan du fotar, gör STOR skillnad.

Detta var mina tips för denna gång. Jag är alltså inget fotoproffs ;) Utan delar med mig av mina bästa tips. Vad tycker ni? Uppskattar ni detta? Vill ni se liknande posts? =)

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Josefine
Josefine,
Vilket filter använder du dig utav i VSCO? 😊
Li
Li,
vilka VSCO-filter använder du dig av? hade varit kul med ett inlägg som visar hur du redigerar bilderna så fint! <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229