GRAVID VECKA FÖR VECKA, VECKA 25

| GRAVID VECKA FÖR VECKA

VECKA 25

61,8 % avklarat och 107 dagar kvar till BF.

MITT MÅENDE:

Jag mår fortfarande så bra, känner mig fräsch & pigg. Det känns såklart i kropp & knopp att man bär på en till människa och nu känns det så verkligt att vara gravid. Jag gillar verkligen känslan och tycker det är himla mysigt att vara gravid. Man får något inre lugn som inte riktigt går att beskriva. Så mysigt!! Jag har känt av halsbränna & sura uppstötningar, så är ganska känslig för viss mat. Men det är väl det? Annars skulle jag säga att jag mår bra minus min förkylning då. Har ju mått piss pga den och det blir ju ännu värre när man är gravid. Men börjar smått bli bättre nu. Dessutom har jag fått två hela nätter med full sömn utan att behöva gå upp en enda gång. Så jäkla skönt. Kanske det som gjort att jag är mer utvilad och börjar bli lite bättre. Hoppas det!

MIN KROPP:

För att ändå vara i vecka 25 så måste jag säga att kvinnokroppen är helt fantastisk och hur allt funkar. Tycker det är så jäkla coolt. Jag har inga större kramper alls? Har lite ont i ryggen ibland men inte alls så farligt. Kan känna av lite sammandragningar ibland men det är mest när jag kört gärnet någon dag eller om jag går väldigt raskt. Annars är det även lugnt på den fronten också. Så skönt! Älskar så mycket att känna hans sparkar varje dag, alltså det är så coolt. Tänk att han är där inne. Ååh!

BEBISEN:

Bebis är nu ungefär 33 centimeter och väger runt 790 gram. Snart ett kilo?? OMG!!

Fostret kan knyta sina händer och få tag på sina fötter. Känseln utvecklas. Hur sjukt? Tycker dessa uppdateringar är så häftiga och gillar verkligen att läsa allt som händer vår lille.

Näsan utvecklas. Näsborrarna som tidigare varit stängda börjar nu öppna sig.

Ett korttidsminne har utvecklats och fostret kan känna igen röster och ljud. Dags att börja spela rätt musik (;

Lilleman har nu egen dygnsrytm. Det sover och är vaket med jämna mellanrum.

VECKANS CRAVING:

Hum? Vet inte om jag direkt har någon? Men måste jag säga en så får det nog bli drycken Caprisone, ni vet dom där små juicerna med lejon på typ. Haha. Som många kids dricker, jag & brorsan älskade dom när vi var små. Är också galen i apelsinjuice, färskpressad. Men det är ju nästan samma. Så juice hel enkelt 🍊🍊


VECKANS FRUKTJÄMFÖRELSE:


Fruktjämförelsen i vecka 25 är blomkål. Så nu är bebisen likastor som ett blomkålshuvud. Haha sjukt!

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer