GRAVID VECKA FÖR VECKA 23-24

VECKA 23 & VECKA 24:

59,6 % avklarat och 113 dagar kvar till BF.

MITT MÅENDE:

Jag mår verkligen så bra och skulle säga att jag verkligen njuter av min graviditet. Just nu tycker jag det är så himla mysigt och härligt att vara gravid. Jag känner mig så mycket piggare och gladare. Min riktiga energi är verkligen tillbaks. Känner mig som jag verkligen. Det är helt underbart. Sen är klart att det r lote jobbigt ibland, när magen svälls upp och är precis hård. Känns som den ska spricka vissa kvällar. Men jag har ju väldigt känsla mage & tarmar själv så kan tänka mig att det blir extra nu med mini i magen också. Har även märkt stor skillnad på kissningen, nu är jag kissnödig hela tiden i princip och börjar märka mer och mer vad det trycker på. Har även börjat gå upp på nätterna för att kissa, vaknar nästan alltid mellan 04.30-05.30 då är det bara att kissa för att kunna sova igen. Är ju också väldigt törstig, så det går väl hand i hand ;) Jag som nästan aldrig dricker vatten i vanliga fall eller är väldigt dålig på det, känner nu att jag skulle kunna dricka ett helt hav haha.

MIN KROPP:

ALLTSÅ nu har det hänt!!! Jag & Henki har känt minis första sparkar. Men alltså wow vad coolt det är!! Det var en så mäktig känsla och så overkligt. Tänk att lillen ligger där inne i min mage och gör kullerbyttor, suger på tummen och sparkar. Helt sjukt faktiskt! I början var det mer som ett fladder/en vibration men sen numera är det mer riktiga sparkar som man verkligen känner. När Henke kände var det just en såndär tydlig spark. ÅH! Går knappt beskriva, men det är liksom så coolt att veta att allt fungerar. Dessutom så har magen växt en hel del med och nu har magen verkligen ploppat haha. Det har blivit en riktig kula. Vilket är så härligt, innan har man mest känts sig lite fet haha. Nu är det mer tydligt att det är en riktig kula.


BEBISEN:

Alltså nu känner man hur lille grabben växer så det knakar där inne, kan liksom inte fatta att bebisen numera är 30 cm lång och väger ca 600 gram, han ökar nästan 100 gram i veckan nu. Det är ju sjukt? Tänk att man ska gå omkring med en 3,5-4kg bebis sen i magen. Det är ju sjukt haha. Eftersom lilleman växer så det knakar så har jag även nu fått säga hejdå till alla jeans, nu går det inte mer haha. Men har också faktiskt köpt mina första mama-jeans. Dom har riktigt bra stöd för magen och är så sköna. Köpte dom typ i samma storlek jag har annars så vi får väl se hur länge jag kan ha dom (; men annars lever jag mycket i mina gravid-tights- Det är ju så skönt och härligt för magen. Har även bara köpt in massor goa, höga & supersköna trosor. Får verkligen panik om något sitter åt eller inte är skönt. Det måste vara bekvämt :)

VECKANS CRAVING:

Det får bli knäckemackor med stark ost eller knäckebröd med julskinka toppat med söt & stark senap. Ätit det till lunch flera gånger haha. Så himlans gott, tror dock inte cravingen hade varit samma om det var på sommaren haha. Har nog mycket att göra med jule-tider!

VECKANS FRUKTJÄMFÖRELSE:
Fruktjämförelsen i vecka 24 är en majskolv? haha hur sjukt? Ibland förstår jag inte frukterna/grönsakerna, det känns ibland mindre än veckan innan haha. Men hursomhelst nu är det en majskolv iallafall.

with love Rebecca 

Gillar