GODASTE GLUTENFRIA BULLARNA JAG ÄTIT 🍶🥛

| RECIPEE

Men wow wow wow, äntligen har jag fått njuta av riktigt goa jävla bullar. Som är saftiga och SÅ goda. Dom är minst lika goda som vanliga. Om inte godare🙊 är helt i chock över hur bra dom blev. Har på riktigt aldrig ätit så goda glutenfria bullar, Henke tyckte också att dom var SÅ goda och han är den största kritikern haha. Så tack snälla Josefine som skickade detta recept till mig
på DM. Det är hennes vän som är gluten som tagit fram receptet. Efter 7 års bakning haha. Jag gjorde dock en kardemumma variant. Gillar det mer och skippade sockerlagen. Receptet hittar ni nedan och hennes blogg & recept hittar ni HÄR.

Ingredienser till bulldegen:

♥ 50 g jäst
♥ 150 g smör
♥ 1 msk fiberhusk
♥ 1 tsk salt♥
♥ 3 tsk nystött kardemumma
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 2 dl strösocker
♥ 1 ägg
♥ 10-12 dl ljus bakmix (Vi använder 11 dl utav Lailas glutenfria mjölmix, blå förpackning)
♥ 5 dl mjölk (Ett tips! Vi använder oss utav laktosfri rödmjölk för att få längre hållbarhet på bullarna)

Ingredienser till fyllningen:

♥ 200 g smör
♥ 2 dl socker
♥ 1 msk vaniljsocker
♥ 3 msk kardemumma
♥ 400 g riven mandelmassa (Används endast för konsistensen! Så för alla er som inte tycker om mandelmassa, bli inte oroliga. Kanelbullarna smakar inte mandelmassa utan den används för att göra kanelbullen lite saftigare eftersom många glutenfria bullar tenderar att bli torra.)

Ingredienser för penslingen:
♥ 2 ägg
Ingredienser för sockerlag:
♥ 2 dl socker
♥ 2 dl vatten

Så här gör du:

Steg 1.
Smält smöret i en kastrull på låg värme och häll i mjölken. Värm till 35-37 grader, hellre lite för kallt en för varmt. Smula därefter jästen i en bunke och blanda i degspadet. Rör runt tills jästen löst upp sig och häll ner fiberhusken. Låt det sedan svälla i tio minuter under duk.

Steg 2.
Blanda i strösocker, vaniljsocker, salt, ägg och nystött kardemumma. Rör om allting ordentligt så att allt blandas. Tillsätt sedan den glutenfria mjölmixen. (Ett tips! Börja med 10 dl och rör om ordentligt för att se hur konsistensen är och ha sedan i mer om det behövs.) Degen ska kännas väldigt kletig och lös i konsistensen, hellre lite för kladdig än för fast. Låt sedan degen jäsa under duk i 45 minuter.

Steg 3.
Placera ut bullformarna på en plåt. (Ett tips! Vi brukar använda oss utav muffinsformar för att de håller själva bullen lite mer intakt när man ska förvara dem senare. Ibland har bullpappret en tendens att lossna lätt på glutenfria bullar.) Förbered enklast fyllningen genom att ha i smör, strösocker, vaniljsocker och kanel i en bunke och sedan vispa ihop allting med en elvisp.

Steg 4.
Sätt på ugnen på 250 grader. Ta upp degen på bakytan och dela den i två delar. (Vi brukar ha bakplåtspapper under när vi bakar bullar!) Strö lite mjölmix på bakytan så att du kan kavla ut den första degen till en rektangulär. Bred sedan på med hälften av fyllningen i ett jämt lager över den utkavlade degen. Riv sedan 200 g mandelmassa och fördela det som ett jämt lager över degen. Rulla sedan ihop degen till en rulle och skär av små stubbar. Placera "stubbarna" i bullformarna och låt dem sedan stå och jäsa ytterligare 40 minuter. Upprepa sedan samma process med den andra deghalvan.

Steg 5.
Pensla alla kanelbullarna när de är i formarna med uppvispat ägg precis innan de ska in i ugnen. (1 uppvispat ägg per deghalva, så 2 ägg totalt för alla bullar.) Grädda kanelbullarna i cirka 7 minuter.


with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

cjulias
cjulias,
De påminner om bullarna jag & farmor brukar göra, SÅ GOTT!!!
nouw.com/cjulias
Dom såg väldigt god ut
www.joannahalvardsson.se