Instagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfre

GLUTENFRIA SAFTIGA LUSSEBULLAR

| CHRISTMAS, RECIPEE

GLUTENFRIA SAFTIGA LUSSEBULLAR

Äntligen har jag hittat ett recept på glutenfria lussebullar som går att bakas på samma sätt som vanliga bullar och dessutom smakar som vanliga. Som ni vet så är det ju väldigt svårt att få till just glutenfria bullar, dom brukar inte jäsa så mycket och blir väldigt torra. Men dessa blev så sjukt bra och har redan bakat dom flera gånger. Tror hemligheten är mandelmassan & fiberhusk. Ni måste testa och scrolla ner för lusse-semlan, tusan så god. Nom nom! Receptet har jag hittat här av en slump.

INGREDIENSER:

75 g smör
2 dl mjölk
1 pkt jäst (50 g)
2 tsk fiberhusk
1 dl Kesella, mager kvarg
1 dl socker
1 st ägg
0,5 g saffran
100g riven mandelmassa
1 krm salt
1 pkt Semper ”röd” finmix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Russin

GÖR SÅHÄR:

Smält smöret, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
Vispa ut jästen och sedan fiberhusken i degspadet. Låt svälla 10 minuter och rör om så att det inte klumpar sig.
Tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, riven mandelmassa och salt.
Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt 1 timma.
Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.
Jäs* övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader, ca 5-7 minuter.


TESTA NY VARIANT PÅ LUSSEBULLARNA I ÅR - LUSSESEMLOR

Det som är allra bästa är ju att man liksom inte gör själva bullen på något annat vis, möjligtvis är att man gör bullarna lite större. Annars så tar man bara lussebullarna skär dom på mitten, gröper ur litegrann av lussebullen. Fyller på mandelmassafyllningen som är riven mandelmassa blandat med en skvätt grädde. Sedan toppar man fyllningen med grädde, sprita den gärna så ser det lite extra fint ut. Sen på med locket och pudra med florsocker. Alltså så gott! Det här ska jag bjuda familjen på under julafton. Visst ser det smarrigt ut?

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men mums! Ska baka i helgen, så tar helt klart med mig det här receptet då =) Kram
nouw.com/matildaberlin
beattriicee
beattriicee,
Men mums vad gott! 🥰
nouw.com/beattriicee
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229