FÖRSTA NATTEN UTAN DYLLIS

Hej älskade ni! Det är fredag och inte vilken fredag som helst. För solen lyser och jag ska iväg på tjejhelg. Förstår ni hur taggad jag är? Jag ska nämligen sova min första natt utan Dylan. Han är 5 månader och har inte sovit utan honom en enda gång viket också innebär att jag inte sovit en hel natt heller på 5 månader haha. Eller jo en gång, dagen innan midsommar. Men han sover faktiskt bra så ska inte klaga. Det har han gjort sen han kom. Men oj vad jag ser fram emot ett hal natts sömn, kommer väl dock vakna av tuttarna håller på att sprängas haha.

Vad ska jag göra då?

Jo jag och mina älskade tjejer ska checka in på nya hotellet Ellery som ligger på Lidingö. Jag fick nämligen det i 30-års present. Helt klart den bästa presenten man kan få. Ett helt dygn med mina tjejer, sova som en prinsessa, äta gott, dricka drinkar, mysa i morgonrock & bara umgås. Som jag ska njuta hörni.

Hur går det med Dylan? Vad kommer han äta?

Jag tror det kommer gå superbra, jag har ju varit borta förut men inte såhär länge och inte en hel natt. Det kanske inte är bästa tajmingen egentligen, då det är rätt körigt just nu och Henke är helt slut & dessutom så är Dylan inne i värsta mamma-perioden. Tror det är någon fas. Men Henke är verkligen världens bästa pappa, så är inte ett dugg orolig. Det där löser han!

Tar han flaskan?
När han var liten (ca 2-3 månader) tog han flaska direkt och vilka som helst utan problem. Det gick verkligen toppen. Men sen så skulle vi testa för ett litet tag o då bara vägrade han. Både med ersättning och med min mjölk men framförallt med med ersättning. Han verkar känna rätt så stor skillnad på smaken.. Vi gav inte upp och jag köpte en ny flaska. Testade då Herobillity som jag har hört ska vara väldigt bra och att många bebisar som har svårt tar den. Dylan tar ju inte heller napp
längre, därför kändes det ännu svårare. Men den flaskan är utformad på ett annat sätt, pipen är liksom formad efter barnets mun. Kan ju även vara en slump men tror mycket hade med flaskan att göra. Hursomhelst så testade vi flaskan när mamma var på besök. Det gick SÅ bra, inget tjut, inget skrik eller något. Helt underbart!!

Har du pumpat ut? Kommer du pumpa när du är iväg?

Haha om jag pumpat ut, har känt mig som en levande mamma mu. Det är jag också ganska svårt att pumpa ut så mycket när man helammar. Men jag har kört på och fyllt frysen full haha. Så bra, för där klarar ju dig mjölken i 6 månader. Har även passat på ibland när kanske Dylan sovit lite lägre eller när jag känt att jag har extra mycket. Fördelen att nu när jag är iväg så måste jag ju pumpa, tänker att jag försöker pumpa ungefär så som när Dylan äter eller lite mer sällan. Precis innanför sprängs liksom haha. Då får jag ju lätt ”gratis” inför nästa tillfälle. Så har packat med sånna förvaringspåsar och kollat upp så det finns minibar/kylskåp på rummet haha. Nya livet haha.


Här kommer förresten några tips om er lilla bebbe inte tar flaskan:


- du som mamma, gå helst hemifrån och se till att någon annan matar. Så inte bebisen känner din lukt eller närvaro.

- se till att bebisen är riktigt riktigt hungrig, då kommer det bli lättare.

- doppa flaskan i bröstmjölk så bebisen känner igen lukten och smaken.

- Testa verkligen olika flaskor, försök hitta en flaska som är liknar din egna bröstvårta. Alla barn är olika och vill ha olika. Så testa dig fram. Det kan verkligen göra skillnad.

- Ha tålamod, ta pauser, ge det verkligen tid. Det är nytt för bebisen och tar ett tag innan det sitter.


Detta hjälpte oss och då skrek Dylan hysteriskt innan och verkligen vägrade flaskan. Så himla skönt att vi fått det att fungera. Så jag kan få åka iväg och Dyllis & Henke kan få ha lite egentid.


with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer