DYLANS MATRUTINER, SMAKPORTIONER & AMNING

| D Y L A N

Jag har fått så många frågor om denna smakprovs-napp och den kommer från Gekås/Ullared haha. Så tyvärr verkar den inte gå att få tag i någon annanstans, har letat massor. Men har hittat DENNA som iaf är vit. Dom andra är ju ganska färgglada & inte lika roliga.

Dylans stol hittar ni HÄR , Dynan HÄR, Baby Set HÄR & Brickan HÄR

Hej fina ni! Det är så många som undrar hur Dylan äter nu och hur vi gör med smakportioner osv. Så jag tänkte att det var dags att göra ett inlägg om det. Dylan är ju strax 6 månader, ett halvår? OMG! Vad hände där? Helt galet ju. När Dylan var 4 månader så började vi lite smått med smakportioner eller snarare smaksensationer, bara för att han ska få smaka lite för skojs skull. Så då började vi lite smått med att testa typ banan & lite olika puréer på fingret bara. Inget gick hem haha, men det var nog snarare att det var så nytt och att han inte var van. Vi testade även gröt, alltså den 4månaders gröten. Men den var verkligen ingen hit. Han fick typ kvällningar. Men sen så testade vi lite mer fruktklämmis
och det har gått framåt. Så nu kör vi liten klämmis & banan antingen på sked eller i en såndär provsmaksnapp. Eftersom lilleman har tänder på g så har jag kört på att ha något kallt i nappen för att det är skönt mot tänderna & tandköttet. Så har kört en hel del kall mosad banan som verkligen gått hem. Nu gillar han verkligen banan & blir nästan ledsen när nappen har slut. Så kul ju!

Annars så helammar jag fortfarande och har inga planer på att sluta. Utan vi kommer köra på så länge det funkar bra för oss. Så oftast ammas Dylan var 3-4:e timma och där emellan kör vi lite klämmis eller banan. Har testat gröt flera gånger men det gillar han verkligen inte. Men kan ju vara den gröten med som är lite tråkig. Så längtar nu tills han blir 6 månader och vi kan börja testa lite annan gröt. Samt även få börja med välling, det tror jag han kommer gilla. Så tanken är att ge lite välling/gröt tills kvällsmat. Just nu ammar jag även på natten, oftast inte så mycket & ibland hela nätter. Tanken är att försöka amma mer under dagen och få bort mer & mer på natten. Vi får se. Men det är så det ser ut nu.

Ska även börja introducera lite mer mat & att han ska få testa mer av vår mat också. Så
spännande!

Ni som har barn, hur gör/gjorde ni? Så roligt att höra :)

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vad söt han är =) jag brukade börja med smakportioner när barnen va lite mer än 3 månader =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
Lycklig
Lycklig,

Helammade första barnet 6 mån och 9 mån. Har alltid introducerat smakportioner from 4 mån ålder för båda och fasat ur amning nattetid när de blev runt 6 mån. Gröt åt sonen, han vägrade flaska. Dottern drack välling tills hon blev 4 år. Så olika det kan bli! 😀

nouw.com/lycklig