DYLAN 6 MÅNADER

| D Y L A N , BABY

DYLAN ELOF SOLINEN

VIKT: 8925g

LÄNGD: 67 cm


DYLANS SÖMN:

Dylan fortsätter att sova bra, han har såklart jobbiga nätter också ibland. Så att han vaknar

oftare och sådär men det är oftast i samband med att han har en tand pågång eller att han är snorig, När något inte är som det ska med andra ord. Annars så sover han oftast mellan 20/21.00 - 04.30 sen så liggammar vi och sen vaknar han kring 08. Nu på senaste har även sovit hela nätter, från ca 20-07 vilket är helt underbart. Fler sånna nätter tack, men ska som sagt inte klaga för han sover fortfarande väldigt bra och vi har alltid fått sovit sammanhängande timmar sen han kom. Han sover även fortfarande mycket på dagarna, nästan omkring 2 timmar varje sovstund ibland mer ibland mindre men dom är oftast lite längre. Så han har ju sovit mer nu senaste månaderna mot när han var riktigt liten. Så konstigt haha. Så från morgon till kväll ser det ungefär ut såhär:

08. 00 Vaknar för dagen

10.00 Sover första sovstunden till 11.30-12 ca

14.30 sover igen

18.00 ca Sover igen (här brukar sova lite kortare)

20-21 somnar för natten, vi har även försökt skippa sista sovstunden för att han då kanske kan somna

lite tidigare kring 19 men det går oftast inte. Han är en kvällsbebis och det har han varit redan sen i magen. Hade alltid som mest sparkar efter 22 haha.

Vaknar 04.30 ungefär, tar upp honom och vi liggammar i vår säng och sen lägger jag tillbaka honom eller har honom kvar, lite olika men då sover han oftast till 08.

Ibland liggammar vi när han vaknar och somnar om igen haha.

DYLANS MAT:

Vi har ju helammat hela tiden och gör det nästan nu med. Han har börjat testa gröt och hade så svårt för såndär pulvergröt man blandar, men sen testade vi grötklämmis med smak av päron, youghurt & äpple. Den älskade han, den och sen en med smak av mango & päron. Det är den enda gröt som går ner. Har även köpt hem en förpackning med gröt med fruktsmak också då päron men den går inte .. Vet inte om det är konsistensen och smaken? Eller om det är för det är gluten i? Jag är ju gluten så han får ju aldrig i sig det via mig. För likadant när vi testat Spagetti & bolognese eller lasagne så spyr han varje gång. Alltså inte litegrann utan efter när några skedar kommit ner så hulkar han så han blir röd typ och så kommer allt upp ..Så kan ju vara det? Men ska även testa att laga lite mat och koka och mosa för att se hur det går. Men så kul att vi ändå hittat en gröt som han gillar. Annars ammar vi på, har tänkt att jag kanske ska amma tills han är 1. Så länge det fungerar bra helt enkelt.

DYLANS UTVECKLING:

Här har det hänt så mycket sen sist, men 5 månaders uppdateringen uteblev ju, därför känns det som det hänt extra mycket. Nu kan man knappt lägga honom på rygg för då är han på mage på 2 sekunder. Man kan inte lämna honom ensam någonstans, förut hade jag ändå vår stora myspöl som jag kunde lägga honom i men den kravlar han sig ur nu. Han har blivit så mycket mer rörlig. Han är på g att börja krypa känns det som och rullar runt ganska mycket, backar och har sig. Han vill verkligen framåt och hatar att ligga still. Det ska hända något hela tiden. Undra vem han fått det ifrån? haha. Så det är full rulle här hemma, har redan fått säkra upp så mycket för han rullar runt så mycket och förflyttar sig. Då kan jag bara tänka mig hur det blir när han väl börjar krypa eller ställer sig upp. Ojoj jag har att göra framöver haha. Men också så himla kul, han börjar verkligen bli en pojke, ingen spädis längre. Så sjukt! Han har inte varit så stark i ryggen innan, för ni vi var satt honom upp så har han ramlat framåt direkt. Men nu börjar han bli starkare och starkare så nu kan han sitta själv utan stöd kortare stunder. Detta hände för bara några dagar sen. Det är så galet hur mycket det kan skilja på bara några dagar. Så häftigt! Han gör även en hel del ljud, vrålar och testar rösten haha. Och skrattar gör han en hel del, det bara lyser bus om honom redan. Undrar var det ska sluta haha. Juste glömde, han har fått sin första tand, den kom för några veckor sen. Så gulligt, den är verkligen helt ute nu. Ser så gulligt ut! Tror även fler är på g, han dregglar SÅÅ mycket och ska ha in precis allt i munnen.

FAVORITER JUST NU:

Han älskar sin boll som morfar köpt, en såndär mjuk boll den leker han massor med. Jag köpte även en boll med piggar eller vad man ska säga, eller liksom grejer som står ut. Den älskar han eftersom det kliar så mycket i hans mun med tänderna, så den kör han med som tusan. Han börjar även verkligen gilla att sitta och pilla med något. Om man liksom sätter honom själv i soffan så gillar han att sitta där och leka med något. Han måste typ alltid leka med något, även innan han ska somna så vill han pilla med något. Han är en väldigt aktiv bebis, på både gott och ont (; Jag kan önska att han kan chilla litegrann ibland men det verkar inte vara hans starka sida. Men det är ju inte min starka sida heller haha.


HUR MÅR MAMMI:

Jo men jag mår bra, känner mig ganska pigg och liksom energifylld faktiskt. Har dock haft eller har väldigt mycket nu med jobb. Har en hel del samarbeten och jobb att utföra men det motiverar mig även också väldigt mycket. Ibland är det såklart tufft att räcka till och få allt gjort men så är det ju. Det är ju verkligen full rulle här hemma med en bebis, stort husbygge och så driva eget på det. Det känns att man lever vissa dagar. Det som jag mest tycker är jobbigt nu är mer hur vi bor, att det är så litet och det är krävande att bo såhär med en bebis, alla grejer och att jag dessutom är hemma så mycket. Men jag vet ju också att det är under en kortare period och snart snart snart kommer vi ju faktiskt ha ett stort hus på närmare 200 kvm- Så får kämpa på och hålla ut under tiden bara. Men tufft det är det helt klart.


Oj så lång dagen uppdatering blev, hoppas ni orkat läsa och att ni fortfarande gillar uppdateringar som dessa. Ska bli bättre på att göra dom här i tid. Men herregud tiden går ju så fort, hinner knappt med? Och nu är han snart 7 månader, vad händer? Snart har han varit lika länge utanför magen som i magen. Är fortfarande i chock över hur snabbt tiden går med barn, det är väl för det är så himla kul hehe, mestadels ;) Nej nu ska jag sluta skriva, puss på er!

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Åh vilken liten skrutt 😍 han har exakt samma sovtider som Odd 😅

nouw.com/emelivet
StarOfUsA
StarOfUsA,

Låter som att det är konsistensen på gröten han inte gillar då det inte är så mycket gluten i gröt. Har ni provat Hipp spaghetti och köttfärssås? Mycket lenare i konsistensen än sempers...

nouw.com/starofusa
Elinsofiaa
Elinsofiaa,
Så så söt!!
nouw.com/elinsofiaa
LouiseEdling
LouiseEdling,