CONRETE WALL - STEP BY STEP

| DIY, INTERIOR

I inlägget förekommer reklam för Jotun.

  God morgon fina! Idag hoppas vi på en bättre dag ellerhur? Det hoppas jag på iallafall. Men man behöver dåliga dagar för att se de bra dagarna. Right? Här kommer äntligen mitt efterlängtade inlägg om hur vi gjorde vår gråa "betong" vägg i sovrummet. Jag får så otroligt mycket frågor om vår gråa vägg både här på bloggen, på Instagram och på mail. Så nu känner jag att det är dags att visa er en step-by-step-guide samt berätta vilken kulör vi har. Innan var alltså sovrummet vitt, jag hade redan bestämt nästan innan vi flyttade in att vi skulle ha grått i sovrummet. Dock ville varken jag eller Henke bara ha en vanlig grå färg utan vi ville ha en vägg som liknar betong. Tillslut hittade vi den perfekta produkten för detta. Nämligen Jotun Lady's produkter. Vi gjorde allting själv och det är Henke som gjorde det sista lagret. Jag älskar resultatet och tänk vad lite färg kan göra ;) Var inte rädda för att förändra och måla. Utan kör bara, det är ju bara färg. Undrar ni något? Så tveka inte att fråga!

→ Först använde vi Jotun's målartvätt, för att få underlaget så rent och fräscht som vanligt. Viktigt med en bra grund.

Sedan så grundmålade vi ett lager med Jotun Pure Color - Kulör: Grå Skiffer. Då var väggen bara helt grå utan struktur.

→ När grundfärgen var målad och torkad var det dags att gå på med den fantastiska Jotun Lady Mineral - Kulör: Grå Skiffer som är en kalkfärg. Den är ganska sträv/hård att måla men det är den som ger själva "betong"känslan. Denna färg målar du inte som vanligt med utan du målar som kryss över hela väggen. Ju större kryss ju mer struktur.

Finns ett grymt filmklipp om exakt hur du gör väggen vi gjorde HÄR

Vad tycker ni om resultatet?

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Bojana,
Hej Rebecca, Så himla snyggt tycker jag! Igår hämtade jag min plattång jag vann från GHD och vill bara tacka både DIG och GHD! Tack så mycket!!! <3<3<3 Kram Bojana
URL
Alice
,
Vart kommer det fina överkastet ifrån?
Rebecca Fredriksson
,
Det kommer från märket Himla! SÅ fint är det 😊
Rebecca Fredriksson
,
Men åh tack snälla du! 😊 Men vad roligt, så härligt att höra att du är glad. Det var så lite så 😊 Stort grattis igen!
krist.in,
såå fint det ble !
krist.in
Malin
,
Hej! En fråga, "färgar" färgen av sig? Eller kan man typ luta kuddar och så mot den? Hört att kalkfärger är lite känsliga... 😊 men väggen blev ju SÅ fin hos er!