BARCELONA GUIDE

| TRAVELING
Barcelona Guide på er bergäran, ska försöka få med så mycket som möjligt. Resturanger, Sevärdheter, Shopping och Party.
Sevärdheter Barcelona är en stad med otroligt mycket fina byggnader och sevärdheter, för att nämna några; La Pedrera (Casa Mila), Temple de la Sagrada Familia,Font Magica och Las Ramblas det är nog det de flesta förknippar med Barcelona det är den stora gatan som kryllar av resturanger, hotell, butiker och museum. Gatan är cirka 1 km lång.
Resturanger i Barcelona. Om jag ska vara helt ärlig så var det faktiskt detta jag var allra minst nöjd med när vi var där, så var det standarden på restaurangerna. Det kan hända att vi hade maximal otur eller att jag hade det, för jag tyckte igen direkt resturang var någon höjdare. Då ska tilläggas att jag inte är särskild kräsen. Däremot var vi på en grym Tapas resturang, som var riktigt bra där var maten fantastiskt god. Jag tror den hette Taller de Tapas. Annars kan jag även rekommendera Placa Reial som ni ser ovan är ett stort torg som kryllar utav resturanger.
La Boqueria är en väldigt stor mat&frukt marknad som jag varmt rekommenderar där hittar du allt från färsk frukt, smoothies, shakes, juicer, nötter, oliver, delikatess ostar, oliver till kött. Jag älskade den marknaden och besökte den flera gånger när vi var där. Perfekt om du är sugen på något nyttigt och fräscht. Den ligger mitt på Las Ramblas, går inte att missa.

ÅK INTE TURISTBUSS. Något jag faktiskt inte rekommenderar att åka Turistbussen, den kostade typ 300 spänn och man fick inte alls se särskilt mycket. Kändes mest som att bussen åkte runt på samma gator hela tiden, det bästa med den var att den hade Wifii haha. Ni skulle sett mig och Jessica längst fram i en röd turistbuss med iphonerna i högsta hugg haha. Då tycker jag hellre ni verkligen tittar upp det ni vill besöka och åka dit på egen hand =) Så mycket bättre.
Shopping i Barcelona, eftersom det är Spaninen så kryllar det av spanska kedjor. Favoriter är Zara, Bershka, Pull&Bear och Stradvarius skulle säga att de flesta påminner om Zara men lite mer tuffare kläder och lite mer ungodmligare än damiga. Shoppingen är lite mer utspridd i Barcelona, man får gå runt och se sig omkring. Det är inte som i London där verkligen allt ligger efter varandra. Sen finns det självklart gator där hyffsat mycket affärer ligger bredvid varandra.

Party i Barcelona. Fördelen med denna stad är ju att du både kan sola, bada, shoppa, mysa och festa. Du har liksom allt samlat i en och samma stad. De har riktigt bra party där, speciellt bra klubbar. Det finns en hel bra ställen som t.ex Opium, Razzmatazz, Catwalk och Shoko. Vi besökte Opium, vi tyckte att det var riktigt nice, det är väl lite Barcelonas Stureplan. Lite finare och lite dyrare, dock väldigt stort och stänger inte förens sex på morgonen. Jag har även hört väldigt bra om Razzmatazz som ska vara lite mer chill. Beskrivs såhär: För dig som hellre festar och har kul än jämför din solbränna, byst eller täckning på Visakortet med andra. Men tycker du ändå att storleken spelar roll så har du kommit rätt – på Razzmatazz kan 5 000 personer festa på en och samma gång.

Hoppas ni alla som frågade om en Barcelona är nöjda =) Annars så är det bara fråga på. Puss på er!

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Frida
,
Hej! Jag vill gärna besöka Barcelona och undrar därför vad du rekommenderar. I viket område bodde ni? Bodde ni centralt? Vad hette ert hotell? Jag ska åka dit med familjen 😉 Jättetacksam för svar /Frida