ÅRS RESUMÉ 2016

| EVERYDAY
JANUARI

Jag köpte min första designväska, min Chloé Faye vilket jag tyckte att jag absolut var värd efter att ha jobbat som en galning. Jag jobbade så pass mycket att jag gick in i den berömda så kallade väggen. Jag sprang otroligt mycket till läkare och psykologer och ungefär i mitten av Januari fick jag mitt besked och var tvungen att sjukskrivas. Först en månad men det slutade sedan med att jag blev sjukskriven i lite mer än 3 månader. Det var det värsta & det bästa som kunde hända just då. Det hela började med att jag svimma, kroppen sa ifrån och allt bara kollapsa. Från att ha jobbat dygnet runt till att inte få jobba ett enda dugg. Jag åkte hem mycket, umgicks med familjen, träffade vänner. Bloggade när jag kände för det och försökte bara hitta tillbaka till mig själv igen.

 

FEBRUARI

Då var jag som sagt i början av min sjukskrivning och hade otroligt svårt att släppa kontrollen och svårt för att bara vara. Fast att jag visste att det är den ända utvägen. Jag åkte iallafall iväg med ett par vänner på skidresa för att komma bort och få koppla av och bara umgås. Vilket var helt rätt beslut, vi hade så mysigt. Åkte skidor, drack varm choklad, spela spel på rummet, drack vin och bara hade det härligt. Efter skidresan så väntade även en större resa till Miami där Henkes bror skulle gifta sig, som vi sedan firade med en Karbien-kryssning. Den resan var så bra samtidigt som den också var väldigt jobbig eftersom jag var ostabil psykiskt. Men så glad att vi åkte, det är verkligen minne för livet.

MARS

Mexico var helt klart ett utav m ina favorit länder. Hur fin kaktus-vägg? Allt var så magiskt, för att inte prata om Bahmas. Åh vill bara göra om allt!

Utan Henke vid min sida, vettifan vad jag hade gjort. SÅ sjukt tacksam att ha honom. Han finns alltid där för mig och är världens finaste människa!

Jag & Henke hade redan i Januari-Februari börjat titta på lägenheter men när jag blev såpass sjuk så sa Henke att nu lägger vi ned det här. Det ända som ska vara fokus nu är att jag ska må bra, han brydde sig inte om något annat. Utan huvudsaken är att jag skulle må bra och komma på benen igen. Ingenting annat var viktigt. Jag höll verkligen med honom och insåg väl att det var väl bara att lägga lägenheter åt sidan, då det tar fruktansvärt mycket energi att titta på lägenheter, buda på lägenheter och alltihop. Men när jag låg där hemma och mådde skit, fick inte jobba så kunde jag ändå inte släppa tankarna på att hitta en nya lya. Blev nästan desperat, ville bara börja om på nytt. Vi budade på någon lägenhet igen, fick den inte. Jag blev superbesviken och som sagt det tog så mycket av mig, energi som jag egentligen inte hade. Insåg väl själv att det var dumt just nu. Men sen en dag så hittade jag en lya som jag bara kände var perfekt, denna ska vi ha. Henke visade inte lika mycket intresse och ville mest att jag skulle må bra och ta hand om mig själv. Men driven och envis som jag är så smsade jag och ringde mäklarn i smyg och sa att jag ville ha förhandsvisning, mäklaren sa nej då säljarna inte var intresserade av det. Jag hetsade och la på min säljar-teknik och sa hur perfekt denna var för oss, nämnde vår prisbild osv. Mäklarn ringer senare på kvällen samma dag och säger att han fått säljarna att gå med på förhandsvisning. Så jag ringer Henke och säger: "du måste gå ifrån ditt jobb tidigare imorgon, kl 15.00 måste du infinna dig på Järnvägsgatan i Sundbyberg, Henke förstod vad som var på ingång. Men eftersom jag såg en chans man sällan får, gick vi båda dit. Både jag & Henke kliver in i lägenheten och känner direkt detta är vårt framtida hem. Här ska vi bo! Vi bara kände det. Saken var den att bestämde vi oss för den, så var vi tvungna att skriva kontrakt samma dag, då den riktiga visningen var på söndag och detta var en fredag och på lördagen åkte vi iväg. Vi gick därifrån satte oss och fika i 1,5 timme, pratade igenom och ringde massor samtal. Men vi hade bestämt oss, VI KÖR! SÅ vi ringde mäklarn och sa ett pris, säljarna godkände och 18.00 tre timmar efter vi sett lägenheten skrev vi kontrakt. Det var så läskigt samtidigt så jävla mäktigt. Trots att jag mådde skit, la energi på något jag kanske inte borde. Så är jag så sjukt tacksam och glad att jag gjorde det. Det var verkligen meningen och det köpet är det bästa köpet jag gjort någonsin.

APRIL

När April kom så kände jag själv att jag bara ville bort, jag ville utforska världen och bara dra. var så trött på att ligga hemma och må dåligt. Så ganska spontant hörde jag av mig till en utav mina bästa vänner som bor i New York och fråga om jag fick komma. Hon tog emot mig med öppna armar och jag bokade biljett direkt. Det var så skönt, bara sätta sig på flyget själv och åka till min drömstad för första gången. Att bara få gå omkring i New York och vara någon annan för en stund, andas annan luft och bara få vara med Emilia. Hon tog verkligen hand om mig och vi hade en toppentid där. Vi hade inga måsten, vi bara gjorde det vi kände för. Strosade, åt brunch på mysiga ställen, umgicks, prata ikapp och bara hängde. När jag kom hem från New York var jag väl bara hemma 2 veckor innan  jag besökte min nästa drömstad Paris, åkte dit med Henke. Vi hade med en supermysig weekend full av kärlek. Jag älskade tanken av att bara komma iväg samtidigt som det kanske var en flykt från det jag var i, en flykt från hur jag mådde. Resorna var som min utväg på något sätt.

I paris gjorde jag även ett samarbete med EF Språkresor och besökte en fransk skola där jag även fick lära mig lite franska. SÅ kul!

MAJ

Här hade jag sagt upp mig, det var så sjukt läskigt men samtidigt en lättnad. Inget jobb är värt att gå in i väggen för. Jag är otroligt tacksam för alla mina år på Ur & Penn och allt jag varit med om och lärt mig samt. Men jag var tvungen att göra något annorlunda i mitt liv, ta tag i allt. När jag väl bestämt mig gick det ganska fort. Jag mådde fortfarande väldigt dåligt under den tiden och tyckte det var läskigt att bara säga upp en trygghet. Samtidigt som det var dags för mig att tänka på mig själv och ingen annan. Det var helt enkelt dags att sätta mig själv i första fokus, det är svårt och jag jobbar fortfarande på det. Men livet är för kort. Känns inte något rätt så måste man göra något åt det. Det gjorde jag och det är jag så tacksam för. Under denna tid har jag lärt mig så mycket och massor utav andra dörrar har öppnats.

Jag bokade sedan en ganska spontant en resa till med min bästa Linnéa. Där jag hade jag även mitt tredje samarbete med Vingresor. Vi besökte Casa Cook och hade en helt grym resa tillsammans. Så mysigt och roligt att åka med en bästavän sådär.

Familjen & ett gäng kompisar drog även till GBG en helg och bara hängde, samt såg Munford & Sons spela. Typ bästa spelningen på länge!

JUNI

Vi började komma i ordning mer i lägenheten, och jag bjöd in till en stor drinkkväll hemma hos mig tillsammans med Licor43 och massor utav brudar. Vi hade även en egen bartender i mitt kök. Så lyxigt!

JULI

I början av Juli så drog jag & Klara på Bråvalla. Vi körde tredagars party och hade så sjukt jäkla kul. Hon, jag & festival. Det kan inte bli bättre! Jag fyllde 26, Henke överraskade mig med en liten surprise fest hemma hos Jessica. Där jag välkomnades av presenter, sång, bubbel och massor kärlek. Blev så sjukt glad för det! Efter det gick vi sedan ut och käkade på en mysig restaurang i Norrköping. Var även på två möhippor, en i Warszawa och en i Norrköping. Båda är verkligen minnen för livet. Jag stylade även Stevis lya inför försäljning och genom det jobbet växte mitt nya jobb och firma fram. Det är tack vare det jag jobbar med det jag gör idag. Så kul och häftigt egentligen! Av en slump med andra ord.

AUGUSTI

Bästa Lisa & Oliver gifte sig. Det var verkligen ett helt fantastiskt bröllop och de var vackrare en någonsin. Den festen var även så sjukt rolig! Jag hade typ panik för jag och Henke inte hade bokat någon res för sommar-semestern vilket egentligen var helt sjukt eftersom jag redan rest så mycket. Men nöjer mig sällan ;) Mycket vill ha mer eller vad är det man säger? Slutade iallfall med att vi åkte till Köpenhamn ett par dagar sedan spenderade resten av semestern i Sverige. Vilket vi gjorde rätt i, vi hade världens kanonväder typ alla dagar. Klara & Linnea bjöd även mig på SPA + middag för att jag fyllt år. Hur fint? Istället för present. Helt klart bästa presenten att bara få hänga med dom två en heldag.

SEPTEMBER

Lägenheten började verkligen bli klar och de sista detaljerna börja bli färdiga. Vilket var så skönt! Mina bästa vänner gifte sig också, där även jag fick äran att vara toastmadame. Det var ett riktigt drömbröllop och jag var så glad att jag tacka ja till det och allt blev jäkligt bra. Trodde först inte att jag skulle palla, det var sjukt mycket jobb men så värt det. Åh vill göra om deras bröllop!

OKTOBER

Jag fortsatte jobba på ordentligt med Homestylingen, allt flöt på riktigt bra. Jag kände även att det var dags att göra en förändring på hårfronten så gick från att vara ganska ljus till att bli riktigt mörkhårig. Jag ångrar mig inte en sekund. SÅ nöjd! Fick även ett ryck och ville resa igen. Så drog med brorsan till Kreta där vi hade en härlig vecka. Samtidigt som det var en vecka där jag verkligen var i obalans och när jag kom hem så kraschade jag lite på nytt. Skrev bl.a DETTA inlägget. Blev besviken på mig själv att jag inte lyssnar tillräckligt på mig själv och bara kör på. Efter ha haft en ganska bra sommar så började må ganska dålig igen.

NOVEMBER

Jag kände att jag ville göra en uppfräschning av min Inrednings-sida och lanserade @homebyrebfre, skapade även en nya logga för det samt en ny logga för mitt varumärke Rebfre. I November så blev det även äntligen klart med flytten av bloggen och jag lanserade min nya blogg här på TOURN. Vilket verkligen känns magiskt. 2017 ska bli mitt bloggår och jag ska leverera som fan! Känns som att jag verkligen behövde en nystart och någon som verkligen tror på mig. Det har dem gjort innan med men på riktigt nu.

Mitt kontor hemma började även bli klart och jag såg över mer och mer min struktur och mina rutiner och försöker ständigt jobba på det. Svårt med balansen när man är egen och nästan alltid jobbar hemma. Men allt går om man vill! Jag & Henke hade firade även 6 år, vi åkte helikopter, gick ut och åt middag och myste loss. En dag där bara han och jag stod i fokus!

DECEMBER

Har också varit en ganska jobbig månad, jag har varit väldigt stressad och haft mycket ångest. Men även bra eftersom jag älskar allt som har med julen att göra. Jag startade December med en julresa till Salzburg tillsammans med Fanny & Salzburg turistbyrå. Där fick man verkligen julfeeling och dagarna var fyllda av god mar, julmarknader och äventyr. Salzburg var så vackert och kändes som man var med i en saga typ.  Innan jag drog iväg på resan, så plåtades det även et stort inredningsreportage hemma hos oss. Mer om det 2017 ;) Vi firade även julen för första gången i Stockholm och hemma hos oss med både Henke och min familj. Vilket visade sig vara en riktigt bra idé. Det blev så lyckat! Nyår ska firas på hemmaplan i min hemstad och jag hoppas det blir ett härligt nyår med mycket skratt och kärlek!

Jäklar vilket år det har varit. Jag skulle säga att det här året varit en riktig bergodalbana med massor utav lyckliga stunder och massor utav hemska stunder. Det här året har jag både blivit utbränd och gått in i väggen, varit deprimerad, varit sjukskriven, haft klippkort hos läkare och psykologer, sagt upp mig, köpt min första bostad, börjat blogga för Tourn och lanserat Homebyrebfre där jag idag jobbar som Inredningsstylist samtidigt som jag även har varit med om att min bästa vän har fått barn, tre utav mina nära vänner har gift sig varav ena bröllopet var jag utsedd till Toastmadame och har dessutom varit på 8 resor till: Miami + Karibien, New York, Paris, Rhodos, Warszawa, Köpenhamn, Kreta & Salzburg. Det har varit ett fantastiskt år på många sätt men också sjukt jäkla jobbigt. Har mått otroligt dåligt under många perioder detta år och ska faktiskt bli skönt med ett nytt år och nya tag. Samtidigt som det är precis såhär livet ser ut, det går upp och ner och det är fan ingen dans på rosor. För varje motgång blir jag bara starkare och 2017 ska fan bli mitt år. Nummer 7 är dessutom min favoritsiffra. Dessutom rent allmänt i världen så har även detta år varit ett rent helvete många gånger. Så jag hoppas på ett bättre och mer kärleksfullt 2017.

BÄSTA MED 2016:

Att jag & Henke köpte vår första bostad, vår fantastiska lägenhet som VI älskar!!

→ Att jag sa upp mig, det var svinjobbigt och läskigt. Men helt klart det bästa valet för mig!

→ Alla bröllop och möhippor, jäklar vad kul det har varit.

→ Att älskade lilla Nils kom till världen, han är så fin. Önskar så att jag bodde hemma ibland <3

→ Att jag lärt känna mig själv bättre, lyssnar mer och tagit tag i mig själv och satt mig själv i fokus.

→ Samt alla resor, favoriten var helt klart Karibien-kryssningen. New York var också så fett och resan men Linnéa var underbar. Ja ni ser, jag kan inte välja en haha.

SÄMSTA MED 2016:

→ Att jag gick blev utbränd, att vara 25 år gammal gå in i väggen och tappa sig själv. FY! Läs hela mitt inlägg HÄR.

Att jag mått så dåligt, haft många otroligt jobbiga stunder fyllda med ångest, oro och panik.

Att jag inte lyssnat på kroppen tillräckligt. Inte tar mig själv på så stort allvar.

Att även så många i min närhet har mått dåligt, känns som 2016 varit väldigt jobbigt för många.

 

Vad tycker ni? Händelserikt år va? ;) Har ni haft ett bra år?

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Helen
,
Vilket fint inlägg och verkligen intressant och berörande att läsa.❤ Jag brukar fundera på vad det är som gör att så många mår dåligt idag. Jag tror absolut att det här att vi har sociala medier är en stor bidragande faktor. Det är stressigt och vi blir ofokuserade på nuet. Förutom att gå ner i vikt så är mitt andra nyårslöfte att använda mobilen mindre och kunna göra saker utan att känna behov att jag vill instagramma. Jag har ju inte ens instagram utan använder Danes när jag har svårt att hålla mig, så pinsamt! Jag är ju lixom ändå 32! Så nästa år ska jag träna på att vara mer i nuet. Men man känner sig ju så ensam utan att kolla internet så vette fasen hur man ska göra för att finna inre ro! Gott nytt år!
Karin Nordin
,
Vilken fantastisk årsresumé! Inte bara att få läsa allt men också alla snygga bilder. Du har verkligen en blogg med hög kvalitét! Nu fick jag en härlig paus i jobbandet när jag läste detta. Tack och Gott nytt år! Må 2017 bli ett fantastiskt år då vi får må bra! Kram